Predavači

Docent
Doc. dr Tatjana Burzanović

Tatjana Burzanović je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu,gdje je i magistrirala na temu:”Interrelacija između pisma i tiska”.Doktorirala je na Fakultetu umetnosti u Beogradu,na temu „Imanentna logika simultane i sukcesivne umjetnosti-ilustracije Bhagavad Gite”.

Trenutno je radno angažovana na Univerzitetu Donja Gorica,u Podgorici kao dekan na Fakultetu za dizajn i multimediju.Posjeduje veliko iskustvo u oblasti grafičkog dizajna,grafike u arhitekturi i enterijera. Radila je kao umjetnički urednik,dizajner enterijera i grafički dizajner na različitim nivoima. Dobitnik je mnogih nagrada za svoja umjetnička  i književna djela.Objavila je takođe knjigu sa naslovom”Međuodnosi umjetničkih svjetova-ilustracije Bhagavad Gite”,uz podršku Ambasade Indije za Austriju i Crnu Goru u Beču.Njena umjetnička filozofija,obuhvata poruke između umjetničkih svjetova(prostorne i vremenske umjetnosti).Umjetnik tako posreduje između prirode i duha,a opet potiče iz apsolutne ideje i služi cilju realizacije apsolutnog duha.”Obuhvatanje značenja kroz formu”,zadatak je umjetnosti ,koju je postavio savremeni mislilac ,koji predstavlja građenje forme i stvaranje smisla dva simultana i apsolutno isprepletena i nerazdvojna procesa u umjetnosti. Bez tog prepoznavanja ,nije moguće preduzeti bilo kakav dalji korak u istraživanju prirode umjetnosti i književnosti.Ona vjeruje da je umjetnost način da se dođe do istine . Umjetnost je neodvojiva od traganja za istinom.

Učešće na međunarodnoj naučnoj konferenciji u Las Vegasu na temu „“Wall clock design made with recycled materials”, 3D Printing Conference Innovation, Modelling, Application & Implementation held during October 05-06, 2017 in Las Vegas, USA

Učešće na međunarodnoj naučnoj konferenciji(First Serbian.Indian International Scientific Conference 27 September 2017g.,Belgrade ,Serbia)-„The relation between cultural and political legacy of European Union and India in light of Contemporary Social changes and historical influence of Gandhis political though”

Samostalna izložba slika „Indija in heart”,80 ilustracija(35x50cm) u New Delhiju,(kombinovana tehnika),40 ilustracija Bhagavad Gite i 40 ilustracija poezije Rabindranata Tagore(organizacija Indijske Vlade-Ministarstvo inostranih poslova Indije,oktobar 2016g. New Delhi,i novembar 2016g. Kalkuta).

Autor knjige „Međuodnosi umjetničkih svjetova-Ilustracije Bhagavad Gite”protokolarno izdanje prevela na engleski jezik Vlada Indije,posredstvom ambasade Indije iz Beča,na engleski jezik ,štampa dvojezično-crnogorski i engleski jezik.(knjiga je na Amazonu)2015g.Prva nagrada na 11-om sajmu knjiga u Podgorici kao najbolje opremljeno umjetničko izdanje knjige,između 150 izlagača iz svijeta.

Samostalna izložba 25 slika povodom Dana Državnosti crne Gore 13-og jula.Autor i organizator događaja u Kalkuti kojim se prvi put slavi u Indiji Dan državnosti Crne Gore 13.07.2018g.

Image not available