Obavještenja

Osnovne studije
Atelje 22 - predavanje o doprinostima savremene umjetnosti u polju obrazovanja i didaktike novih tehnologija.

Obavještavaju se studenti da Nvo Atelje 22 organizuje predavanje o doprinostima savremene umjetnosti u polju obrazovanja i didaktike novih tehnologija.

Nvo Atelje 22 vas poziva da nam se pridružite na drugom po redu kritičkom sastanku "About art, education and technologies.Best practices and new perspectives" gdje ćemo prezentovati knjigu "New Media didactics and other tales", autorke Đulije Peruđini, koja se fokusira na savremenu umjetnost i njene doprinose u polju obrazovanja i didaktike novih tehnologija.

Cilj predavanja je pokretanje debate o eksperimentalnom obrazovanju, zasnovanom na vezi novih tehnologija i savremenih umjetničkih praksi u tom polju. Sa ciljem podsticanja razmjene mišljenja i praksi, svi učesnici će imati priliku da aktivno učestvuju u raspravi.

Maria Letizia Paiato, istoričarka umjetnosti i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti, će nas uvesti u razgovor sa Giuliom Perugini. Diskusija će istaći ono što je fokus ovog događaja: najbolje prakse u Italiji razvijene u poslednje tri decenije, koje povezuju savremenu umjetnost, tehnologiju i obrazovanje. Stoga je sastanak posebno namijenjen mladima, studentima, umjetnicima, kustosima,nastavnicima osnovnih i srednjih škola i istraživačima u oblasti kulture i obrazovanja.

Kritički sastanak će biti organizovan online, preko Google Meet platforme, 23-02-2021 sa početkom u 18:00h . Svi zainteresovani se mogu prijaviti na email adresi ngo.atelje22@gmail.com.



Atelje 22 || je nevladina organizacija za kulturu, osnovana 2020 godine. U okviru projekta Waiting for the better future, sufinansiranog od strane Prince Claus Fondacije, ima za cilj da doprinese razvoju kulturne scene Crne Gore kombinovanjem eksperimentalnih oblika obrazovanja i kreiranjem međunarodnih dijaloga. Svi zainteresovani će imati priliku da učestvuju u realizaciji site-specific instalacija, izložbi, radionica i prodavanja koja će biti organizovana na teritoriji Crne Gore u saradnji sa umjetnicima i predavačima iz inostranstva.

Za više informacija o samom sastanku pozivamo vas da posjetitie našu web stranicu: http://www.atelie22.me/about-art-education-and-technologiesgiulia-perugini.html

Link sastanka: https://meet.google.com/xcj-uqit-aox

23-02-2021, sa početkom u 18:00h.