Obavještenja

Osnovne studije
Poziv za učešće na aktivnostima koje se realizuju od strane Fakulteta za kulturu i turizam, a u okviru "Dana Evropske baštine 2022"

Pozivaju se svi zainteresovani studenti da, ukoliko budu u mogućnosti, uzmu učešće u aktivnostima koje se, od strane Fakulteta za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica, organizuju u okviru programa "Dana Evropske baštine 2022".

Projekat „Znanjem do održive baštine za budućnost“, u organizaciji pomenutog Fakulteta, zamišljen je kao sadržajan, kompleksan u strukturi i višednevan u svom trajanju (sedam dana, od 26. septembra do 2. oktobra 2022. godine), obuhvatajući time ukupnost trajanja ove manifestacije na evropskoj razini. Program manifestacije je osmišljen kao ciklus od sedam različitih stručno-popularnih i interaktivnih predavanja, radionica i studijskih posjeta, koja će izvoditi po jedna dnevno. Predavanja će biti u trajanju do sat i po vremena, uključujući diskusiju s publikom. Svako predavanje kao glavnu tematsku okosnicu imaće fenomen održivosti baštine u sadašnjem i budućem kontekstu. Na ovaj način, izlagači će temi pristupati iz više raznorodnih aspekata, naročito se fokusirajući na prirodno nasljeđe, kulturno nasljeđe (materijalno, nematerijalno), održivo upravljanje prostorom i edukaciju zajednice u tom smislu. Svi izlagači će biti iz reda domaćih afirmisanih profesionalaca koji su prepoznati kao relevantni stručnjaci u određenim, gorenavedenim oblastima.

Stručni tim, angažovan za realizaciju programa, čine: prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, dekanica Fakulteta (rukovoditeljka projekta), mr Dušan Medin, saradnik u nastavi na predmetima iz kulturne baštine (pomoćnik rukodoviteljke), kao i magistrantkinje Aleksandra Gogić i Ema Madić, koordinatorke Fakulteta (stručne saradnice na projektu).

Detaljnije informacije u vezi sa samim projektom možete potražiti u brošuri koja se , zajedno sa Pozivom i planom aktivnosti, nalazi u prilogu ovom obavještenju.