Obavještenja

Osnovne studije
Poziv za prijavu na učešće u edukativnim radionicama filmske kritike u organizaciji Hercegnovskog filmskog festivala - program Mreže festivala jadranske regije

Svim zainteresovanim studentima prosljeđujemo poziv Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro Film Festival, koji organizuje Edukativni program za mlade kritičare u okviru programa Mreže festivala Jadranske regije.

Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo FF, FF Herceg Novi, Zagreb FF, Festival Autorskog Filma Beograd i Ljubljana IFF), poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta, koji su zainteresovani da uče o pisanju filmske kritike, da se prijave na radionicu koju će organizovati FFHN, od 24. do 28. februara 2024. godine.

Prijave je neophdno poslati najkasnije do 15. januara 2024. godine.

Prihvatiće se prijave studenata i tek diplomiranih studenata filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji bi voljeli da se bave pisanjem filmske kritike.

Zainteresovani kandidati bi po propozicijama do 15. januara 2024. trebalo da pošalju:

- kratku biografiju
- motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice)
- kritiku filma po želji (do 600 riječi)

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice biće predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije.

Prijave na sledećem linku: https://vp.eventival.com/.../poziv-za-prijave-na.../edit 
Ukoliko imate dodatna pitanja, pišite na: info@filmfestival.me