Obavještenja

Osnovne studije
POZIV - ZIMSKA ŠKOLA "ROD I UMJETNOST" (produžen rok za prijavu)

Obavještavaju se studentkinje i studenti da u prilogu mogu pronaći poziv za zimsku Školu "Rod i umjetnost", o kojoj je i ranije postavljeno posebno obavještenje.

Zimsku školu "Rod i umjetnost" organizuje Univerzitet u Tuzli, u saradnji sa TPO fondacijom i Univerzitetskim gender resursnim centrom (UNIGeRC) Univerziteta u Sarajevu, a održaće se u Tuzli od 28. oktobra do 2. novembra 2024. godine i sadržaće 18 interaktivnih predavanja i radionica o rodu i umjetnosti, sa akcentom na temate iz književnosti, pozorišta, filma, muzike, vizuelnih i novomedijskih umjetnosti, te kulturne politike.

Od polaznika i polaznica zimske škole se očekuje:

- da redovno pohađaju aktivnosti tokom trajanja zimske škole;
- da interaktivno učestvuju na predavanjima i u diskusijama;
- da uz mentorsku podršku napišu završni rad nakon završetka zimske škole (opcionalno).
Svi polaznici i polaznice koji budu učestvovali na predavanjima tokom Zimske škole dobiće certifikat o pohađanju Škole.

Na Zimsku školu mogu se prijaviti studenti i studentkinje treće godine osnovnih studija, kao i master ili doktorskih studija, koji studiraju humanističke nauke ili društvene nauke ili akademije umjetnosti na nekom od 19 partnerskih univerziteta članica u projektu UNIGEM.

U svrhu prijavljivanja potrebno je dostaviti motivaciono pismo (u dužini od jedne stranice) i biografiju sa osnovnim kontakt podacima (e-adresa i broj telefona).

Prijave se ispunjavaju putem Google forme na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBngQ-KVVxPdvSSXCn7ohQtimaswCU7FC9X6p_hbvVDVDsqQ/viewform

Za sva dodatna pitanja, moguće je kontaktirati organizatore putem sljedeće email adrese: skolauntz@untz.ba ili putem Vibera na broj +387 62 666 316.

Još jednom ozivamo sve zainteresovane studente, koji zadovoljavaju uslove Poziva, da se prijave i uzmu aktivno učešće u radionici. Produženi rok za dostavu prijava zainteresovanih pojedinaca je 16. oktobar 2024. godine.